Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise Dobroty z roku 2012.
Využití:
- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký...
61 Kč
Doprava 79 Kč,Skladem
Garantovaný nákup z Fajne jidlo.
Seřadit:
Doporučené nabídky (3)
Skladem • 1 varianta100 Kč22 recenzíDalší informace
Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise Dobroty z roku 2012.
Využití:
- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký...
Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise Dobroty z roku 2012.
Využití:
polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký krém s řádnou dávkou horké vody, krém ochuťte česnekem a chilli, exotickou verzi můžete mít, pokud přidáte kokosové mléko a kurkumu
kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
pomazánka - rozmixovaná čočka a jáhly dohromady skvěle fungují jako chutná pomazánka
zahušťování - s uvařenou čočkou zahustíte guláš nebo jiné hutné třeba zeleninové jídlo v hrnci
rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
na sladko - čočku rozmixujete se smetanou a banánem, oblíbený pokrm především u dětí
salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku.
Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.
Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení : Čočka červená celá loupaná*. Může obsahovat stopy sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě : Červenou čočku loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte. Uvařená je za 15–20 minut.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1580kJ/378kcal. Tuky: 1,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 57 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 24 g. Sůl: 0,02 g
Skladování: Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.