Luštěniny byly od starověku základem české kuchyně.
Tehdy naši předkové sotva tušili, jak prospěšné jsou. Dnes se s nimi setkáváme jak v tradiční, tak v moderní kuchyni. Luštěniny jsou pro lidské tělo velmi důležitým zdrojem vitamínů (zejména z řady B), vlákniny a rostlinných bílkovin, potřebných například pro vegetariány. Díky svému bohatství na zdraví prospěšné látky jsou významnou součástí racionální stravy a kvůli nízké energetické hodnotě a nízkému glykemickému indexu jsou kvalitní součástí zdravé diety. Čočka je nejoblíbenější luštěnina. Používá se k přípravě polévek, salátů a pomazánek. Oblíbená je i zahuštěná s vejcem a uzeninou.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.